Voor al uw bouwwerkzaamheden!

Historie

B.V. Aannemersbedrijf Albert de Witt is een zelfstandige onderneming die meer dan 90 jaar actief is in de regio Beek en Nijmegen en omgeving. In 1922 wordt het bedrijf opgericht in Beek door Johannes (Jan) de Witt (Dieren 1870), tot die tijd zelfstandig timmerman van beroep. Jan de Witt besloot pas tot de oprichting van een aannemersbedrijf toen zijn zijn oudste zoon Albertus (Albert) de leeftijd van 19 jaar had bereikt en de ambachtschool als timmerman had verlaten. Vanaf het vroegste begin van het bedrijf heeft de toen reeds 52-jarige Jan de Witt vooral een rol op de achtergrond gespeeld. De timmermanswerkplaats achter zijn woonhuis was zijn domein; zoon Albert onderhield de contacten met de verschillende opdrachtgevers.

In de jaren dertig werd een tweede zoon aan het aannemersbedrijf toegevoegd. Johannes jr. (1912) had op de ambachtschool een opleiding tot metselaar gevolgd en vormde zo een welkome aanvulling op zijn vader en broer. In 1953 overleed Jan de Witt sr. op 83-jarige leeftijd. Van de twee broers was Jan jr. de commerciële man: hij verwierf de opdrachten. Albert was de vakman op de bouw, bovendien een zeer sociale en graag geziene figuur: hij behield de opdrachten. In deze samenstelling en rolverdeling en onder de nieuwe naam J. de Witt & Zonen, zou het bedrijf tot in de jaren 60 blijven opereren.

In 1964 kwam het tot een zakelijke scheiding tussen Jan jr. en Albert. Klanten, personeel, onroerend goed en materialen werden verdeeld. Dit werd samen met uitvoerder Ko Verheijen begeleid door Albert de Witt jr. Deze was in 1960 in het aannemersbedrijf begonnen als administratief medewerker. In 1967 toen Albert sr. een ernstige ziekte kreeg werd Albert jr. voor de leeuwen geworpen door het bedrijf tijdelijk te leiden. Een jaar later overleed Albert sr. en nam Albert jr. het bedrijf definitief over.

Vanaf het allereerste begin was het aannemersbedrijf gevestigd achter het woonhuis van oprichter Jan de Witt. Door de jaren heen is het bedrijf gegroeid en is er verbouwd, bijgebouwd en aangebouwd. In 2001 verhuisde aannemersbedrijf Albert de Witt van Beek een paar kilometer verderop naar het bedrijventerrein De Bouwkamp in Ooij waar het een modern bedrijfspand betrok.

Bron: Albert de Witt - Drie generaties bouwen

Timmerwerkplaats Albert de Witt 1951
Timmerwerkplaats Albert de Witt 1951